afbeelding Winter.

p1240313-2Goede avond, we zijn alweer in de tweede helft van januari. Soms kan ik echt niet volgen. Mijn nieuwe kalender lag daar te wachten tot ik de twee eerste blaadjes zou afscheuren. Inderdaad, we zijn reeds week drie ingestapt. Het is een leuke kalender, één blad per week, en langs de achterzijde van elke week staat er een sudoku, of kruiswoordpuzzel afgedrukt. Langs de voorzijde staan er bij elke dag ‘wist-je-datjes’, het ene al leuker dan het andere. Voor vandaag lezen we: 1871 Willem I wordt de eerste keizer van het Duitse keizerrijk. …goed dat we dat nu ook weer weten… Op vrijdag 20 januari lezen we: 1973 geboorte van koningin Mathilde, echtgenote van koning Filip van België. Het is maar dat je up to date blijft.

Is het jullie al opgevallen dat ik nu ook te vinden ben op Instagram?img_20170115_110327 Daar kan ik mijn foto’s delen met anderen. Altijd welkom. Ik zei vroeger, toen ik nog ging werken, dat ik geen hobby’s had maar daar is ondertussen verandering ingekomen. De microbe voor fotografie heb ik van mijn man gekregen. Samen trekken wij eropuit, meestal naar de zee of de duinen. Ik ben geen specialist en het mag niet te ingewikkeld worden. Het moet gewoon leuk zijn.
Wat ik nog verder doe? Een recept dat ik gezien heb op tv even uitproberen. Een heerlijke cake, of koekjes, of taart bakken zoals je kunt zien bij Jeroen Meus of Sofie Dumont. Vorige week heb ik nog een speculaastaart gemaakt met peren. Een succes, al zeg ik het zelf. Een kookboek? Neen, ik vind het prima met de laptop op de keukentafel en stap voor stap alles maken zoals zij het voordoen. p1240311-2Deze voormiddag heb ik lasagne gemaakt. Hij staat nu in de oven en het begint hier al overheerlijk te ruiken.

Zoals ik al schreef, de dagen vliegen voorbij. Als je aan de laptop zit gaan de uren soms verbazend rap vooruit. Gelukkig worden de dagen al wat langer, dus krijgen we meer licht. Hebben jullie het ook zo koud? Ik zit hier te typen met verkleumde vingers. De box met Kleenex staat binnen handbereik. Mijn sjaal is tot driemaal toe rond mijn hals gewikkeld. Maar koffie kan wonderen doen.p1240314-2 Eventjes de handen rond het kopje slaan en ik verzeker je dat het deugd doet.

Zo zijn jullie weer een beetje op de hoogte van mijn dagelijkse doen en laten.

Nog een gezellige en warme avond en mijn lasagne kan niet wachten…

Tot de volgende…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.