afbeelding Slijtage.

Gaat er soms ook iets mis bij jullie?

Als ik die vraag stel is het omdat het hier ook zo gaat.

We zitten in zo’n periode.

Nee nee, niet schrikken. Met ons is alles oké, gelukkig maar. We hebben nog geen vervangstukken nodig. Ik bedoel, gaat er ook al eens iets fout met meubelen en huisgerief?

Onze oven doet moeilijk de laatste tijd. Is die aan het puberen, nu al op acht jarige leeftijd? Wanneer ik de oven aanzet om voor te verwarmen heeft die er na vijf minuten de brui aan. Stop, gedaan, tis over. Gevolg: alles stil… de elektriciteit valt uit. En dan ga je naar het kastje, gewapend met een zaklamp, duwt de hoofdschakelaar weer naar boven en …. klaar. Opluchting. Maar ergens weet je wel dat er iets fout is. Onze puberende ‘hete-doos’ doet dit niet zomaar. Na veel rondvragen en contacten weten we nu dat het de weerstand is die aan vervanging toe is, oef. Herstel is voor volgende week voorzien.

Enkele weken geleden haalde ik de grill uit de kast voor croque-monsieurs te bakken. De stekker in het stopcontact en… de zekering gesprongen. Waarschijnlijk ook al veel te oud machientje. Onze blender heeft ook de geest gegeven. De motor is ontploft! Knal! De rook kwam eruit. Recupel zal tevreden zijn.

Onze terrasstoelen zijn aan vernieuwing toe. Eerst zakte manlief erdoor en nu is die van mij ook bezweken. Niets blijf meegaan. Ze waren nog maar vijventwintig jaar oud. Haha. Nu al kapot?

Ons mobieltje… ondertussen een goeie bak van zevenentwintig jaar oud maakte rare geluiden. We dachten aan de remmen. Dus ook even naar de garagist ermee. Niets ernstig zei die, gewoon wat meer rijden, zal hem goed doen. Oké, we zijn weer op ons gemak want remmen zijn nu eenmaal van cruciaal belang als je de weg op gaat. De waterpomp werkte ook niet meer optimaal. Manlief heeft die ondertussen zelf vervangen, met succes!

Ons oldtimer VW-busje moet ook naar de dokter. Iets met het stuur, moet nagekeken worden maar komt weer goed.

Gisteren reden we de baan op met onze auto en ineens begon alles te trillen en te beven. Gelukkig waren we niet zover van de garage vandaan. We kregen direct een vervangwagen. Goede service. Blijkt dat er iets mis was met de injectie. Vraag mij niet wat het allemaal is, dat weet ik niet. Net een telefoontje gekregen dat we hem weer mogen ophalen.

Het mag nu stilaan stoppen, de facturen komen binnen. Zolang mijn laptop niet tegenstribbelt, kan ik verder schrijven aan MijnTekstjes.

En wat moeten we concluderen?

Als het maar bij materiële schade blijft kunnen we het nog aan. Eens dat wij mankementen gaan vertonen, dan is de pret voorbij. Dan moeten we geen brood meer bakken in onze oven, ook niet meer mixen in de blender, geen dag uitstapjes meer doen met de oldtimer en niet meer op reis gaan met ons mobieltje. Als we een beetje geluk hebben kunnen we nog genieten van de nieuwe zetels op ons terras.

Tot de volgende.

Liefs Leentje.

3 reacties

  1. Ja hoor, hier gaat het ook soms helemaal mis of de mist in…verleden jaar,…ook van dat ..maar dat verhaal bespaar ik je want jij kan het veel beter vertellen …is toch? Fijne dag Leentje en Ronny.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.