afbeelding Nieuwjaar 2021.

Dag lezers van Mijn Tekstjes.

Wa-was-me-da-allemaal!

En ik zal niet de enige zijn met deze uitspraak.

Afgelopen jaar was echt ongezien. Heel de wereld heeft het geweten. Corona! Iedereen gaf iedereen de schuld van de besmettingen. De wintersporters waren de zondebok, zij brachten het virus het land binnen. En het bleef maar duren. Mensen werden ziek, ernstig ziek. Er volgden veel overlijdens. Ziekenhuizen werden overspoeld. Het was alle hens aan dek voor specialisten en verpleegkundigen. Ze kwamen handen tekort. Het land stond op zijn kop.

Toen kwam er een lockdown. Blijf in je kot! Winkels en scholen gingen dicht. Alle evenementen werden afgelast.

Pasen ging voorbij…

Moederdag ging voorbij…

Er kwam een versoepeling.

Onze kinderen kwamen langs op Vaderdag, dit betekende dubbel feest in de tuin.

De zomer kwam. Het was relatief veilig. We vertrokken met ons mobieltje naar Duitsland en Oostenrijk. Het verslag staat nog altijd te lezen op www.mijntekstjes.com Deze periode is voor ons het hoogtepunt geworden van het afgelopen rare jaar. Nooit gedacht dat het zo mooi ging worden.

Weet je wat mijn grootste gemis is? Dat is de kinderen en kleinkinderen eens goed vastpakken en een zoen geven in plaats van die ellendige ‘elleboog-begroetingen’. Waar ik nog behoefte aan heb, is het zien van een stralende glimlach bij de mensen in het straatbeeld. Dat zie je nooit meer door het verplichte, en terecht, dragen van het mondmasker.

En weer een lockdown…

Geen volk op mijn verjaardag…

Ondertussen zijn de kerstdagen ook voorbij gegaan zonder de kinderen. We hebben ze wel gezien op het scherm maar dat is niet hetzelfde. Gelukkig zijn wij samen, en maken er het beste van, in onze eigen bubbel.

Lieve lezers van Mijn Tekstjes, ik wens met heel mijn hart dat we betere tijden tegemoet zullen gaan. Dat de vele inspanningen en opofferingen beloond mogen worden. We willen allemaal weer vrij kunnen rondfladderen zonder te moeten nadenken over bescherming en ontsmettingsgels, om een winkel binnen te stappen zonder zorgen. Ik weiger te moeten aanvaarden dat dit het nieuwe normaal is. Neen, ik wil dat het weer goed komt zoals voorheen. Hou het veilig in het komende nieuwe jaar want het beestje is nog niet verslagen.

Ondanks alle tegenspoed wens ik jullie allemaal een vreugdevol en GELUKKIG NIEUWJAAR 2021.

Blijf positief denken, volhouden, zo komen wij er wel doorheen.

We heffen het glas en … gezondheid!

Liefs Leentje.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.