afbeelding Vakantie 2020/dag 12.

Zondag 26 juli. 

Om 7 uur worden we wakker door het luide gekletter van de regen op ons dak. Het monotone geluid werkt hypnotiserend waardoor we weer in slaap vallen.

Van zodra de opklaringen komen gaan we op zoek naar een bankautomaat. Ja, alweer. Ook hier nemen ze geen bankkaarten aan. Alleen cash! Na drie kwartier stappen vinden we een bank. Oef, gelukkig kunnen we naar binnen want het is zondag. Op de terugweg naar de camping zien we een ‘bacherei’. We willen ook wel eens een echte boterham eten. Er is keuze zat.  

Op enkele meters van de camping is een strand met rotsen en een ligweide. Op weg daarnaartoe zien we alle kleuren van de regenboog. Van alle kanten komen kite surfers toe met hun spullen. We nemen plaats op een bankje om alles gade te slaan. Mooi om zien hoe ze alles in gereedheid brengen om in het water te gaan. De kite of vlieger krijgt zijn stevigheid door een oppompbaar frame.

Daar zijn heel veel lijnen aan vast gemaakt die ze zorgvuldig neerleggen. De surfer hijst zich in een speciaal pak waaraan de lijnen vastgemaakt worden.

Dan neemt hij zijn board en stapt het water in. Ik vertel het met mijn eigen woorden maar dit alles duurde al meer dan een uur. Je moet er veel voor over hebben om aan deze vorm van watersport te doen. Wat een voorbereiding. Mooi om dit te zien en het weer is schitterend.  

We houden het rustig vandaag en genieten verder van de zon op de camping. 

In de vooravond proeven we van de plaatselijke wijn van de Bodensee. De smaak is verfrissend en aangenaam als apéro. Opnieuw worden we geconfronteerd met de geur van aanmaakblokjes voor de bbq. Ik vermoed dat er iets aan toegevoegd wordt om het branden te versnellen. Man, ik word daar mottig van si. Ik weet niet wat ze gebruiken. Het lijkt op de geur van gas. En deze hitte maakt het nog erger. Het werkt verstikkend. Vroeger toen wij kampeerden kon je de geur opsnuiven van gebakken worsten en speklapjes die lagen te krullen op de barbecuestelletjes. We waren stiekem een beetje jaloers dat wij dat niet konden doen. Wij hadden enkel een gasvuurtje. 

Tegenwoordig hebben wij een Lotus-grill. Je doet een klein beetje gel in het schaaltje, steekt er een vuurtje tegenaan en zet het mandje met bbq-kolen erop. Het systeem doet de rest. Het is reukloos en het lukt altijd. Poepsimpel!  

Ondertussen is de zon ondergegaan. Manlief gaat nog een paar foto’s nemen aan het water terwijl ik nog wat schrijf. Nog een fijne nacht voor jullie. 

Tot morgen. 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.