afbeelding Vakantie 2020/dag 7.

Dinsdag 21 juli. 

Nationale feestdag van België. Ja, ons klein landje dat zo ‘onbekwaam’ is om een deftige regering te vormen. Wie zal het roer in handen nemen? In deze C-tijden lijkt het al helemaal niet te lukken. Ze weten het allemaal niet meer. Ons tricolore vlaggetje wappert dapper verder. Ook in het buitenland. 

We zitten nog steeds in Duitsland en het is geweldig warm weer. Gelukkig koelt het ‘s avonds wat af en voelt het veel aangenamer.  

In Dahn kan je mooie wandelingen maken. Het is er zo warm dat we de fut niet hadden en we zij weer de fiets opgesprongen. Wat betekenen wij als we midden deze enorme rotsformaties staan, helemaal niets. Stel je voor dat er een rotsblok naar beneden dondert, dan zou er van heel de camping niets meer over zijn…  

Tijdens het fietsen zijn we op zoek gegaan naar een bankautomaat. En we hebben er wel eentje gevonden zeker, zomaar in de graskant. Haha. Nee hoor, grapje. Wat ben je met een bankkaart als je er niet mee mag betalen?

We zijn één week weg van thuis en overal waar we komen is het altijd van: cash only! Ja, op deze manier geraakt mijn portemonnee rap leeg en hij is al niet zo groot. In België hebben ze niets liever dan dat je met een bankkaart zou betalen wegens Corona= besmettingsgevaar!  

Hier op de camping is een mondmasker verplicht als je de sanitaire blokken bezoekt, dus ook als je de afwas gaat doen. Maar van afstand-houden hebben ze geen kaas gegeten. Dus vlug afwassen en wegwezen. Het afdrogen van de vaat doen we in het mobieltje.  

Na het avondeten trakteren wij onszelf op een frisse Cornetto en een koffie. Hier op camping Büttelwoog in Dahn sluiten we onze 2-daagse af met een spelletje Rummikub. 

Gute Nacht und Süsse Träume. 

Tot morgen. 

2 reacties

  1. leuk vakantieverhaal, verslind elke dag gretig je relaas, mooi meegenomen tussen al het nieuws die je soms te horen krijgt. Een oppepper, toch realistisch mooi weergegeven, veel schrijfgenot en voor mij leesplezier, groetjes lutwine

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.