afbeelding Vakantie 2020/dag 6.

Maandag 20 juli. 

Rond 10 uur hebben wij Durbuy achter ons gelaten. We rijden naar Luxemburg waar we onze tank nog eens volgieten. Voor 0.970 euro per liter diesel kan je het niet laten he.

Dan rijden we Duitsland binnen via Karlsruhe, stad in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Mijn google-maps doet het niet meer wegens te ver weg van het thuisfront. Mijn 4G laat het ook afweten. Dan zoeken we de weg met de oude Garmin gps. Het is echt back to basic als je dit niet meer gewoon bent. Met de smartphone gaat alles veel sneller… tenminste als die geen dienst weigert. Maar ja, eigen schuld, ik had dit moeten incalculeren en voorzorgen nemen voordat we van huis vertrokken. Gelukkig hebben we nog altijd wegenkaarten liggen in ons mobieltje.  

Het is al in de namiddag en we gaan opzoek naar een slaapplaats voor de volgende twee nachten. Vandaag hebben we niet zoveel gereden, ongeveer 350 km. We vinden een camping in Dahn. Het is heel rustig, goed voor ons. We pakken uit en kiezen voor de schaduwkant om even te pauzeren. We nemen een apéritiefje erbij en blijven in onze eigen bubbel.  

Het voelt een beetje vreemd. Na meer dan twee jaar vertoeven we in een ander land. Duitsland dan nog wel. Ik weet zelf niet meer wanneer wij hier voor het laatst waren. Het moet ergens in de prehistorie zijn geweest. De avond doet hier vroeger zijn intrede dan in België. Het komt door de metershoge dennenbomen waarmee we zijn omringd.  

Door kaarsen te laten branden creëren we een beetje de kerstsfeer. De warmte moet je buiten beschouwing laten. Het enige wat mankeert zijn lichtjes in die hoge ‘kerstbomen’ .Toch ben ik niet van plan om kerstmuziek op te zetten. Dat zou er ver over zijn. Hier zit ik nu mijn tekstje te schrijven en voel mij helemaal zen.

Ik hoop dat het een beetje gaat afkoelen deze avond zodat we goed kunnen slapen. Ik zal dromen van dwarrelende sneeuwvlokjes, misschien zal het helpen. Morgen gaan we al fietsend de omgeving verkennen. Slaap zacht.  

Tot morgen.  

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.