afbeelding Vakantie 2020/dag 4.

Zaterdag 18 juli. 

Het is vroeg licht in ons mobieltje. De zon is van de partij. Ik haal de bestelde pistolets op aan de receptie. De geur van koffie komt mij tegemoet. Het zal een schitterende dag worden.

Vandaag gaan we de fiets op voor een tochtje rond Durbuy. Nu voor de eerste keer met onze elektrische fietsen. Geweldig is dat. We nemen voldoende water mee en de obligatoire bananen voor het geval we een hongertje zouden krijgen want we vallen door de middag. 

Alles past perfect in de draagtassen van de fiets. We rijden de hellingen op en af. Man, wat een verschil bij de vorige keren dat we dat deden. Toen liep ik meer naast de fiets dan dat ik erop zat.  

We stoppen regelmatig om foto’s te nemen. Zo komen we uit in Septon waar een gemeenschap woont in het 12de eeuwse kasteel ‘Chateau de Petite Somme’. Radhadesh is een spirituele gemeenschap met Indische invloeden, gelegen in de bossen. Op het kasteel zijn rondleidingen mogelijk maar wij waren daar toevallig op uitgekomen en zijn niet naar binnen gegaan.

Het is 26 graden, warm. Mijn haren wapperen in de zwoele warme wind. Het is zomer ten top en we fietsen verder. Langs de weg komen we een enorme sculptuur tegen van een uit de kluitengewassen wulpse dame… toch maar even stoppen om een slokje water te drinken.

Bij terugkeer naar de camping staat het bord ‘volzet’ aan de inkom. Zijn we blij dat we onze plaats hebben. We hadden niets anders verwacht. Aan zee zal het wellicht ook ‘volzet’ zijn.  

Straks gaan we grillen met de Lotus-grill. Het is het ideale moment om dit te doen. De worstjes en de patatjes krijgen al een aardig kleurtje op de grill. De tomaten glimmen. Daar kan een hongerig mens niet aan weerstaan. Het smaakt heerlijk na enkel een banaan van deze middag. Met een glaasje rode wijn sluiten we onze dag af en gaan de nacht tegemoet.

Tot morgen. 

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.