afbeelding Vakantie 2020/dag 1.

Woensdag 15 juli. 

We zijn vertrokken met ons mobieltje. In onze eigen bubbel voorzien van voldoende mondmaskers, een flacon hand-gel en desinfecterende doekjes. Ja, we kunnen niet voorzichtig genoeg zijn. 

Onze eerste stop is Durbuy, stadje in de provincie Luxemburg. Hier komen wij graag. Het is onze plaats préféré hier aan de Ourthe. Op camping Le Vedeur is het altijd rustig en meestal heb je plaats zat. Maar naar aanleiding van 21 juli loopt het toch aardig vol, het is hoogseizoen. We klappen onze stoelen uit, zetten de tafel en draaien de luifel naar beneden. De elektriciteit wordt aangekoppeld. We zijn geïnstalleerd.  De gekoelde Prosecco wordt ontkurkt. Een beter begin kan ik mij niet voorstellen. Het kabbelende water van de Ourthe geeft rust en dat voelt goed. Onze reis is goed begonnen. We zijn weg van thuis, onze veilige haven tijdens die woelige maanden en we klinken op corona-loze tijden.

Het is al voor de zoveelste keer dat we hier zijn, en telkens vlogen de dagen voorbij en moesten we weer naar huis om te gaan werken. Nu is het voor het eerst dat dit het begin is van onze reis. Een soort van tussenstop. Wanneer we hier gaan vertrekken is het om verder te reizen en niet richting thuis. Fantastisch toch! Morgen brengt ons een nieuwe dag met een nieuw tekstje. 

Tot morgen. 

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.