afbeelding Dertigers.


Kijken jullie ook naar de serie Dertigers op één? Elke avond van maandag tot donderdag rond de klok van 10 uur. Ik vind het zo realistisch weergegeven dat je het verhaal bijna zou gaan geloven. Ik denk dat er veel kijkers zich kunnen vinden in de personages en iedereen kent wel een Saartje en een Pieter of een Alex en een Elias. Alles komt aan bod. Vrienden, werk, kinderen, vrije tijd, liefdesperikelen en ruzies.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 84224518_240841313591132_3278976955176714240_n.jpg

De meerderheid van mijn lezers en ikzelf zijn deze periode al geruime tijd voorbij. Tussen 1984 tot 1994 was ik een dertiger. Wat mij het meest is bijgebleven is dat ik moeke ben geworden van onze lieve zoon, een prachtige broer voor grote zus. Ik herinner mij nog dat ik echt bang was tijdens de zwangerschap. Door de kernramp van Tsjernobyl kwamen veel stralingen vrij die nefast zijn voor het ongeboren kind. Ik was een paar maanden zwanger ten tijde van de ramp. De meest verschrikkelijke scenario’s vernamen we via de pers, radio en tv. Toen was ik een dertiger.

Nog een gebeurtenis die mij is bijgebleven is de ramp met de Herald of Free Enterprise. Onze zoon lag vredig te slapen in zijn wiegje tot de rust werd verstoord door het lawaai van overvliegende helikopters.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 83548014_189103029130318_1881884528272736256_n.jpg

De Sea King speelde een belangrijke rol in de hele reddingsoperatie. De sirenes loeiden. Er moest iets ernstig aan de hand zijn. Door de televisie werden we op de hoogte gebracht met live beelden vanuit Zeebrugge. Toen was ik een dertiger.

Over liefdesaffaires zoals in de reeks Dertigers kan ik moeilijk meespreken. Wij hadden het goed met elkaar en waren niet op zoek naar het onbekende. Als dertigers vierden wij onze tiende huwelijksverjaardag.

Onze zoon was twee jaar en lag in het ziekenhuis met een longontsteking en net op dat moment spoelde er een potvis aan op het strand van Sint-André. Alle kinderen van de omliggende scholen gingen een kijkje nemen. Vanwege het tijdstip kreeg de potvis de toepasselijke naam Valentijn mee. Ik ben er nooit geraakt omdat ik bij mijn zoon was. Maar daar ben ik niet rouwig om. De geur was niet te harden. Mensen die er toen bij waren weten nog exact welke stank het kadaver met zich meebracht. Als de wind ‘goed’ zat konden wij het ruiken tot hier.

Als dertigers gingen we met de kinderen in ons VW-busje op reis door Frankrijk. Dat was een heerlijke tijd ook al was het oktober. Door mijn werk kon ik geen vakantie opnemen tijdens het schoolverlof en mochten de kinderen, zonder probleem, voor de lessen spijbelen. Toen kon dit nog allemaal.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 83891513_2538172989796391_1429353940603895808_n.jpg

Op muzikaal vlak was er een dieptepunt voor mij. Het overlijden van Freddie Mercury, de frontman van Queen. Ik kon dit niet plaatsen, zo oneerlijk. Nog zo jong en zo getalenteerd. Dit kon gewoon niet waar zijn! Maar helaas…

Nu zijn wij zestigers. Niet meer zo piep maar ook niet stok en nog steeds gelukkig met elkaar. Ons hoor je niet klagen over het werk, dat ligt immers achter ons. Indien er een serie Zestigers zou bestaan zou ik zeker kijken. Jullie ook?

Liefs.

3 reacties

  1. Goede avond Leentje een zeer mooi verhaal, want nu herinner ik me weer hoe het was toe mijn man en ik dertigers waren. Wat waren we gelukkig toen zonder het te beseffen. Nu zijn we ook gelukkig maar een ander soort geluk, moeilijk uit te leggen. Bedankt voor je tekstje en tot later Leentje !!! Slaapwel👍👍😘😘🙋‍♀️🙋‍♀️😴😴

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

    Geliked door 1 persoon

  2. ook ik kijk graag naar de 30ers, mijn kinderen niet, hebben die leeftijd, te confronterend misschien? en inderdaad alsof het allemaal zo echt is, de spelers goed uitgekozen, een nadeel, elke avond wat laat in bed, maar ik mag zoals de 60 -ers al wat langer in bed blijven s ‘ morgens. Goed verhaal Leen, groetjes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.