afbeelding Werken.

Velen onder ons lopen over van de goede voornemens die ze zullen (proberen) waar te maken in het nieuwe jaar. Dat is niks voor mij. Trouwens, al die clichés, daar doe ik niet aan mee. Om er maar enkele op te noemen. Stoppen met roken… ik rook niet. Stoppen met drinken… ik drink alleen bij gelegenheid. Meer gaan sporten… daar heb ik een broertje aan dood. Afvallen… gewoon doen is al gek genoeg. Gezonde voeding tot zich nemen, ja.  Ook al pas ik niet in een smalletje, dat baart mij geen zorgen. Er moeten nu eenmaal verschillen zijn. Waar ik eigenlijk naartoe wil is dat wij plannen maken voor 2018, en dat is iets helemaal anders dan het hebben over goede voornemens.

P1260224Even terug naar 2014. Ons eerste project, de nieuwe keuken. Daar zijn we ongelooflijk blij mee. Ook al kook ik dagelijkse kost, ik voel mij een prinses in mijn domein.

Het volgende plan was de zolder isoleren. Kwestie van de warmte niet langs het dak te laten ontsnappen. Manlief heeft deze klus perfect geklaard. dsc_0026

Daarna volgde de spouwmuurisolatie. Dat zijn werken waar je achteraf niets visueel van opmerkt, maar de energiefactuur is toch iets gunstiger geworden.

Het eerste plan voor dit jaar is ondertussen al uitgevoerd. Het plaatsen van een nieuwe verwarmingsinstallatie. De oude dateerde uit de prehistorie, dus geen overbodige luxe.

P1260106
Voor …

Weg met de oude ketel. Ineens heb ik er een balzaal bij. Ruimte zat nu die oude spullen verdwenen zijn. Enkel nog een bakje aan de muur en that’s it.

26735783_1529591907161725_557107946_o
… en na.

Het volgende punt op de bucketlist zijn nieuwe ramen. Vandaag zijn ze komen opmeten en met een beetje geluk worden ze volgende maand al geplaatst. Geen gedoe meer met vliegenramen waar je in de kamers geen plaats voor hebt. Ze staan altijd in de weg. Manlief moet zijn leven niet meer riskeren op de lange ladders voor de schilderwerken. Dus is alles in pvc uitvoering.

Mijn lijstje is nog niet af.

Nog enkele puntjes die ik graag zou willen afvinken zijn de volgende:

Vernieuwen van de woonkamer.

Een nieuwe oprit laten aanleggen.

Verfraaiingswerken aan ons terras.

Het budget zal wel beslissen in hoeverre alles kan gerealiseerd worden. Misschien wordt het wel een 5-jaren plan, so what. Alhoewel, we zijn al bezig sinds 2014 met het plaatsen van een nieuwe keuken.

Wat hebben jullie in petto voor het komende jaar? Laat gerust weten waar jullie mee bezig zijn.

Tot de volgende.

Eén reactie

  1. […] De verfraaiingswerken aan ons huis zijn ingezet. Een dezer dagen worden de nieuwe ramen geplaatst. De woonkamer wordt volledig gerestyled. Dat zal wel een hele tijd in beslag nemen. Maar we hebben tijd. Beter twee keer nadenken dan te impulsief handelen. Weldra weer een item dat we kunnen schrappen van de bucketlist. Werken. […]

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.