afbeelding Bij de traiteur.

p1150100-3In een vorig leven werkte ik bij de traiteurafdeling van de Hyper Carrefour. Deze job heb ik altijd met hart en ziel gedaan. Bij het begin van elk nieuw seizoen kwamen er aangepaste artikelen binnen. Zodoende sloeg mijn fantasie weer eens op hol en kwam alles tot leven… toch voor eventjes.

Na een mooie zomer en veel gebarbecue verder, ligt er in de toonbank bij de traiteur van uw hypermarkt een mooi assortiment klaar voor de komende maanden.

foto-2De voltallige familie WILD paté is aanwezig. Vlak bij het raam staan Everzwijn, Haas, Fazant en Ree netjes naast elkaar. Vanop de eerste rij houden ze elk winkelkarretje goed in de gaten. Ze beramen een ontsnappingspoging. ‘Ha, fluistert Fazant, ik vlieg deze kar in. De druiven en het witloof liggen al op mij te wachten. Haas, jij strekt je poten en springt over het raam recht in het mandje bij de uienconfituur. Everzwijn en Ree, jullie nemen de twee volgende klanten te grazen. In hun winkelwagentjes liggen malse slablaadjes, paddenstoelen, noten en kastanjes’. ‘Go’. De rush is begonnen… en de herfst ook.

img-20141109-wa0001Langs de andere kant in de toonbank hebben de families WORSTEN-PENSEN zich gevestigd. Eén ding hebben ze gemeen: ze liggen allemaal te kronkelen. De Luikse Witte Worst en de Zwarte Pens spannen de kroon, maar hun neefjes moeten niet onder doen. De Witte met Amaretto ligt te zingen in zijn bakje terwijl de Zwarte Pens met Framboos frivool voor de dag komt met zijn aparte aromatische smaak. De Witte en Zwarte Pens met Rozijnen zijn onafscheidelijk en houden het op zoet. Worst met Appel en Worst met Speculoos voelen zich uitstekend in deze periode. De Provençaalse Worst heeft zijn kleurtje en temperament te danken aan de zuiderse tomaten en paprika’s. ‘Voelen wij ons goed in ons vel? Jaaaa? Dan zijn we klaar voor de grote exit!’. De winkelkarretjes rollen af en aan. Worsten en Pensen verspreiden zich door alle gangen in de winkel.img_20151226_175019-1

De zuurste van het hele gezelschap in de toonbank is ongetwijfeld Mister Zuurkool. De ene keer is hij naturel, de andere keer laat hij zich bedwelmen door de droge witte wijn. Hij heeft de grootste aantrekkingskracht op Gerookte Achterhammetjes, Gerookt Spek en Kassler. Poolse Worst en Frankfurter Worst laten zich eveneens gemakkelijk door hem inpakken.

De kant en klare gerechten zijn hartverwarmend. De Gehaktballetjes wentelen zich in de glimmende tomatensaus terwijl de Vol au vent uitkijkt naar een bladerdeeggebakje of een portie frietjes. Wildragout en Stoofvlees zijn de stevig kerels en kennen geen stress. Ze draaien zich nog eens om in hun lekkere jus.

Krijgen jullie ook al een hongertje?

Alvast smakelijk eten voor straks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.