afbeelding Annelore.

Anno 1981.

Voor het eerst ben ik zwanger. Het grote onbekende ga ik tegemoet. Mijn buik groeit en groeit en ik geniet van jouw getrappel dat ik voel. Ben jij een ‘hij’ of een ‘zij’? Daar lig ik niet van wakker.p1230074

Het is zomer.

Ik wikkel mij in de mooiste jurken om te flaneren op de zeedijk. Alle terrasjes zitten overladen vol. Elke toerist zal mij en mijn buikje gezien hebben. Alle ogen zijn op mij gericht en ik glunder van trots en fierheid. Ik wil en kan het niet verstoppen. De hele wereld mag het weten dat er nieuw leven op komst is. Het is zo fijn zwanger te zijn.

Het is september.

Met haar felle stralen kleurt de ondergaande zon het wateroppervlak rood en geel. De toeristen zijn massaal vertrokken en de kinderen gaan terug naar school. Nu is de zeedijk niet meer ‘the place to be’ voor mij. Het is zwaar. Hoe minder druk op straat, des te drukker is het in mijn buik. Nog zoveel trappen op vooraleer ik thuis ben.

Midden in de nacht.p1150501-2

Het wonder is geschied, mijn meisje is geboren.

Vandaag is Annelore, zelf mama van vier, 35 jaar geworden.

Annelore, een naam met muziek in, zei de dokter

 

Van harte dikke proficiat zusse met je verjaardag.

 

Liefs van Moeke.

xxx

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.