Sport.

Sportmaand juli. (deel 3)

Tour de France.

Straks nemen onze Rode Duivels het op tegen Wales. We gaan supporteren met z’n allen. Rijsel zit nu al propvol en staat op barsten. Terwijl de voetballers de longen uit hun lijf lopen, warmen de renners zich op. P1220587 (2)De Tour de France start morgen, 2 juli, aan de Mont Saint-Michel. Ja, dan kijk ik ook. Op sportief vlak is dit het hoogtepunt van de zomer voor mij, ook al is mijn kennis van koers niet om naar huis te schrijven, shame on me, het maakt niet uit. Ik zeg altijd, de eerste heeft gewonnen. Maar zo eenvoudig is het allemaal niet. De renners moeten blijven trappen als ze niet van de helling af willen rollen. De juiste tactiek toepassen en hun kopje gebruiken is ook een must. Op tijd eten en drinken voordat ze de klop van de hamer krijgen. Ik zal nu niet beweren dat ik elke kilometer volg, maar op z’n minst de laatste 50 km. De kleurrijke outfits vormen een mooi contrast met de bezwete, gebruinde armen en P1220590 (4)benen van de coureurs. Moet gezegd worden, het ene pakje is al mooier dan het anderen. Waar ik van huiver? Een renner in witte koersbroek! De ontwerpers zouden een blaam moeten krijgen. Ik word daar ongemakkelijk van in hun plaats. Je ziet ‘alles’ veel te goed naar mijn mening, en het is niet hun gsm dat ze bij zich dragen… Als de camera’s inzoomen op de fantastische glimmende bovenbenen van sommige coureurs, is mijn dag weer goed. Wat een spierenmassa, wat een omvang! De prijs voor ‘schoonste’ renner is voor mij Fabian Cancellara. Een mooi mens, letterlijk en figuurlijk. Ik hoop dat we hem, voor zijn allerlaatste Tour, nog veel in beeld zullen krijgen. Aangezien ze ook Zwitserland aandoen, zal hij wel van de partij zijn. Fingers crossed, zonder dramatische valpartijen wel te verstaan. Naar het einde toe stijgt de spanning bij de commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer. Ze verheffen hun stem en de nervositeit steekt de kop op. Wat mij ook interesseert is het avondprogramma op tv één, ‘Vive le vélo’, met Karl Vannieuwkerke. P1220589 (2)Hij neemt je telkens mee op reis door Frankrijk. Elke avond opnieuw bevindt hij zich op een nieuwe, interessante locatie. Je krijgt een verslag van de afgelopen etappe te zien. Hij bezit de kunst en het vakmanschap om zijn gasten aan het woord te laten, en de kijkers te amuseren met leuke weetjes. Goede televisie verzekerd! Echter, dit jaar zal het iets later zijn, pas vanaf 12 juli. Het EK voetbal is nog aan de gang. Maar dat komt goed. Eerst nog supporteren voor onze Rode Duivels tijdens hun kwartfinale… en hun halve finale… en de finale!

Tot de volgende…

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.