En het werd zomer…

P1220612 (3) 

Na de vele regenvlagen van de afgelopen dagen is de zon van de partij. De zwoele wind glijdt door mijn haren. Vanop de fiets komen mij allerlei geuren tegemoet. Het is vrijdag, marktdag, dan staan ze er weer, de marktkramers met kip aan ’t spit, warme wafels en heerlijk geurende kruiden en bloemen. Ik rijd de zeedijk op. Er is nog niet zo veel volk op de been. Stilte voor de storm. Volgende week zal het anders zijn, bij het begin van de grote vakantie.P1220618 (2) Ze zullen allemaal een stukje van de zon opeisen. De redders staan paraat. Er wordt nog een laatste hand gelegd aan de opbouw van een beachbar. Ik zet mij op een bankje en zie een jobstudent worstelen met glazen en flesjes met of zonder rietjes. Haar serveerbord wiebelt vervaarlijk op en neer wanneer ze de dijk oversteekt op weg naar het zonneterras in het zand. Zou ze aan het begin staan van haar eerste vakantiejob? Angstig kijkt ze naar de dansende drankjes. Je leest van haar gezicht af dat ze hoopt, op een deftige manier, de overkant te halen. De go-carts draaien als pirouettes rond haar benen. Ze is al halverwege de oversteek. Volhouden meisje, denk ik bij mezelf en dan gebeurt het onvermijdelijke. Een kleine jongen in een trapkarretje bedenkt zich en draait resoluut zijn stuur om waardoor de serveerster een bruusk manoeuvre moet maken. Helaas… Glazen aan diggelen en flesjes die rollen tot in het zand.P1220616 (3) Een vrouw, helemaal overstuur, bekommert zich over de knaap en kijkt niet eens om naar het meisje. Ze raapt al haar moed en plateau inhoud bijeen en keert onverrichter zake terug naar binnen. Met een vuurrood gezicht komt ze enige tijd later weer tevoorschijn. Met vaste tred en stevig in haar schoenen maakt ze de oversteek. Yes, het is haar gelukt. Met een ‘sorry’ voor de vertraging zet ze haar bestelling keurig op het tafeltje neer. Ze krijgt aanmoedigende woorden van de zonnekloppers. Het meisje fleurt helemaal op bij het ontvangen van haar fooi en dankt haar klanten met een oogverblindende tandpastaglimlach waar zelfs de zon bij verbleekt. Haar debuut is gemaakt. Wedden dat ze mag blijven? Of zien we haar ooit eens in een tv spot opduiken?

Respect voor de jobstudenten die deze zomer weer alles van zichzelf zullen geven.

Succes!

 

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.