Sport.

 

Sportmaand juni. (deel 1)

Haha, dat is even schrikken he, die titel. Dit hadden jullie niet van mij verwacht. Wat heb ik nu met sport? Niets, helemaal niets, totaal niets, juist. Maar toch even verdp1220578-2[1]uidelijken.

De komende maanden staan geheel in het teken van sport. Nu zien we de tennissers aan het werk op Roland Garros, waar David Goffin voor het eerst in zijn carrière, de kwartfinales haalde. Niet slecht, maar het kon beter. De gloriejaren van Kim en Justin liggen ver achter ons. Maar we blijven optimistisch en een tikkeltje chauvinisme mag hier niet ontbreken. Dus, spijtig voor ‘onze’ David dat Thiem hem naar huis speelde.

Op 10 juni gaat het EK voetbal van start. Willen of niet, je zal er niet omheen kunnen. Overal in ’t land zullen de tricolore vlaggen, de gevels (ont)-sieren. De grootwaterhuizen doen gouden zaken met allerlei gadgets met afbeeldingen van ‘onze’ Rode Duivels. De foto waar Vincent Kompany met gekruiste armen, voor Mertens, Witsel, Hazard en Nainggolan staat, doet mij denken aan de rockgroep Queen.P1220582 (3) De twee frontmannen doen niet meer mee… en dat vind ik heel erg. Bij de slogan: ‘Samen naar Frankrijk’, ‘Tous En France’, zou ik toch even willen stilstaan. We zijn met pakweg 11 miljoen Belgen. Dat is veel mijn gedacht indien wij daar allemaal naartoe willen gaan. Frankrijk zal uit zijn voegen barsten… waar zullen al die supporters verblijven? Om het nog niet te hebben over onze veiligheid! Ik ben er zeker van, dat niet iedereen kan zwemmen, want zoals Parijs er nu uitziet zullen we natte voeten krijgen en een natte matras. Maar we zijn gerustgesteld. Frankrijk zet 90.000 mankrachten in en België stuurt 11 ordehandhavers mee, dus……. Dat is toch 1 per 1 miljoen landgenoten, what’s the problem… we are safe…

P1220581 (3)

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.