Reclame.

Daar liggen ze weer in de bus, de reclamegazetjes van deze week. Sommige folders zijn verpakt in plastiek folie. Ik leg ze neer op de keukentafel. De decemberzon doet haar werk en brengt warmte in huis. Haar stralen bedekken meer en meer de reclame stapel.

Vanuit de folder hoor ik een klein stemmetje. ‘Ik wil er uit voor het te laat is, ’t is hier te warm voor mij.’ Ik trek het plastiek jasje uit. ‘Dat werd tijd, ik glij bijna van mijn kerststronk af’, kermt het kerstmannetje.

Ik blader verder en …

Pardoes rolt Salami over de tafel. ‘Kijk, we houden een wedstrijdje, om het eerst in de koelkast.’ Salami is op voorsprong. Met zijn lookgeur wil hij Truffel Salami van zich afschudden, maar Truffel is verfijnd en geraffineerd. Zijn lichtgewicht brengt hem op voorsprong. Gentse Kop en Hure vallen in stukken uiteen en moeten worden geholpen. Bijgestaan door het vinaigretteteam komen ze al snel weer op hun positieven. Met zijn bedwelmende aroma verslaat Everzwijnpaté al zijn concurrenten. Bij de finish staan Champagne, Chardonnay en Spa Bruis om hen op te vangen. Met z’n allen gaan ze de koeling in.P1190652

Ik draai nog een bladzijde om ..

Als de rust is teruggekeerd, recht Banaan even zijn rug en komt in de frisse berging terecht. Samen met de families Appel, Orange en Ananas gaan ze een feestje bouwen. Straks dansen ze salsa in de blender. Heerlijk! Een echte smoothie party. Enkele sterke jongens, met name Gin, Wodka en Rhum zullen ook aanwezig zijn. Bijna iedereen heeft nu zijn bestemming bereikt, behalve Shampoo en Douche. Alle twee moeten ze de trap op en na lang klimmen, komen ze schuimbekkend en glijdend de badkamer binnen. Dan resten nog de bende WC Rollen, zij vergissen zich van richting en rollen van de trap naar beneden.

Na al deze avonturen leg ik de krantjes even opzij. Stel je voor dat de frietjes uit de ene folder, de frituurpan ontdekken in die andere, dan springen die daar zo in! De Entrecote gaat op zoek naar de beste Grillpan om er te liggen knetteren van plezier. De zwarte peperbolletjes banen zich een weg naar de Pepermolen. Wasmachine en Gasfornuis zijn niet de beste maatjes, dat is water en vuur!

Tja, ik kan er uren aan spenderen maar soms ook weer niet. Dan gooi ik de stapel in de papiermand en alles is weer stil … tot een volgende lading in mijn bus ligt.

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.